(20)20 התקליטים הכי נמכרים
אז בדקנו אלו תקליטים הכי נמכרו אצלנו השנה בגיורא, לומר שהיינו מופתעים מהתוצאות? ממש לא. לפניכם רשימת 20 התקליטים הכי נמכרים לשנת 2020 ומה אתם הכי אהבתם השנה?

איזה תקליט יש לנו במקום הראשון. אם פעם עמדה חזק באוויר השאלה מיהו הוואן דיירקשן הכי שווה שיש, האלבום הזה הסיר את הספקות, מחק את השאלות כליל. הארי סטיילס בתצוגת תכלית של פופאנ’רול משובח. מאוד לא פשוט להמציא את עצמך מחדש בעולם הפופ, על אחת כמה וכמה כשהשורשים שלך נטועים עמוק בלהקת בנים, אבל כמה יפה סטיילס המשיך הלאה. גילוי נאות: בהתחלה הילדות נפלו מהתקליט הזה, אחר כך ההורים הגיעו אלינו כדי לקנות אותו. בשביל עצמם. הנסיך הארי, איזה מלך.
הנה הם באים, האנשים שהצילו את הרוק הבריטי. הלהקה שלקחה את הלפיד מבלאר ומאואזיס, ונושאת בגאון על הגב הרחב שלה את הכבוד האנגלי. AM הוא צעד גדול לארקטיק, צעד ענק לעולם הרוק. ההרכב שהגיע משפילד בתחילת המאה מוכיח כאן כמה הוא יודע לכתוב שירים מנצחים ולנסח מחדש את השילוב הקדום גיטרה-בס-תופים-סולן כריזמטי. אז כן, לאנגלים אין אף פעם סיכוי אמיתי לזכות שוב במונדיאל, אבל את אליפות העולם של הלהקות הם עדיין מסוגלים לקחת בהליכה.
הקול הכי מעניין של העשור האחרון הנביט תקליט שני, שאי אפשר לתת לו להפסיק לנגן מרוב שהוא טוב. יש אמנים שמתאמצים להיות מיוחדים, העניין אצל בילי אייליש שאין אצלה גרם מאמץ: היא פשוט כזו. שוזרת חדש וישן, פופ ואנדרגראונד, הומור ודרמה. ומעל הכל – הקול. אייליש היא בראש ובראשונה זמרת נדירה, קול שאם היה נולד ארבעים שנה קודם היה הופך לאחד מאבות המזון של ההורים והסבים שלנו.
בזמן שאנחנו ממתינים לאיחוד של וואן דיירקשן, ונהנים מפועלו של הארי סטיילס, הגיע בתחילת השנה – בימים בהם קורונה עדיין היתה לא יותר מבירה מקסיקנית חמודה – תקליט הבכורה של לואי טומלינסון. והרי החדשות החדשות: לואי הוא לא רק הכדורגלן הכי מוצלח מבין חברי וואן דיירקשן הוא גם יופי של אישיות פופ. התקליט הזה מחביא בתוכו שירים שנועדו כדי להישאר הרחק מעבר ל- 2020, ומהווה נקודת ציון מוצלחת מאוד לקריירת הסולו של טומלינסון.
יותר מדי סמים, יותר מדי אלכוהול, יותר מדי כישרון, פחות מדי חיים. באוקטובר 2011 הצטרפה איימי וויינהאוס למועדון ה-27, השאירה אותנו המומים ודואבים, אבל לפחות זכינו במוסיקה הסופר מעולה שלה. היתה לה קריירה קצרה נורא, אבל במסגרת המעט שהיתה איתנו איימי שיגרה לעולם פיסים מושלמים של פופ מהשמים, שלא מפסיק לגוון, להפתיע, להיות יצירתי. איך הלכת לנו, איימי.
ההרכב של אקסל רוז וסלאש הפך עם השנים לאחת הקלישאות הכי חבוטות של עולם הרוק, אבל בואו לא נתחכם: גאנז אחראית ליופי של שירים ויופי של תקליטים. כל הקוסמויות שהם עשו פעם ארוזות בתוך התקליט הכפול הנ”ל, שמכיל את November Rain Don’t Cry, Sweet Child O’Mine וכל נאמבר רציני שאקסל סחט מתוך הלוע הצרוד שלו. אלבום שהכי עושה חשק לשים בנדנה על הראש, לחסל בירה טובה ולכסח בלי חשבון את הגיטרה.
צריכים עוד הוכחה שהארי סטיילס הוא לא רק פנים יפות, וגוף שיודע לזוז על הבמה? הנה זה בא. פליט וואן דיירקשן מבהיר היטב בתקליט הזה שהוא מוסיקאי אמיתי, אמן של ממש, שלא סתם מזכיר את פרדי מרקיורי וכריס מרטין מקולדפליי ברשימת המוזות שלו, הוא בהחלט עושה מוסיקה שהיא סוג של הכלאה בין מגוון ההשראות האלה שיוצרת מרחב חדש, שלא לומר – אחד אחד שירים מעולים.
בכינו, צחקנו, התרגשנו, השתאינו, התפלאנו, נדהמנו. רפסודיה בוהמית היה סרט סוחף, שגם אם שיכתב פה ושם את ההיסטוריה של פרדי מרקיורי ושל קווין, נרשמו בו כמויות אדירות של רגעים בשביל לקחת הביתה. אבל מה באמת לוקחים הביתה, אחרי הכל? ברור, את הפסקול. תקליט כפול שכל סופרלטיב שבא לתאר אותו הוא יותר ממיותר. יש תקליטי פסקול שהם מזכרת מסרט נפלא, יש כאלה שעומדים בפני עצמם בלי קשר לאיכות הסרט, ויש את הפסקול של רפסודיה בוהמית שמעורר רצון לקרוע את המסך ולשאוג בעצמך את המלים היישר לתוך המיקרופון של פרדי.
הקלאסיקה הכי קלאסית של פינק פלויד עדיין עובדת חזק. תקליט האי הבודד האולטימטיבי. כמו המונה ליזה, דארק סייד רק הולך ומשתבח עם הזמן, ועוד האזנה ועוד אחת רק מגלים לנו שוב ושוב עד כמה מדובר באלבום שהוא יצירת מופת. פינק פלויד אחראים לתצורה הכי אמנותית של עולם הרוק, לגישה שאינה מיישרת קו עם מצעדי הפזמונים ונותרה ייחודית גם היום.
גם אחרי 51 שנים התקליט הזה הוא קלאסיקה. ג’ון לנון, פול מקרטני, ג’ורג’ האריסון ורינגו סטאר לא המציאו את המוסיקה מחדש, הם פשוט עשו אותה הרבה יותר טוב. חיפושיות הקצב הנגישו לכולם את הרוק שבשנות השישים עדיין נחשב לסוגיה נועזת. (תזכורת: הופעתם בישראל בוטלה כי הוחלט שמדובר בחבורה מסוכנת, שעלולה להזיק לנוער הציוני). אז מה היה לנו כאן? Come Together, Here Comes The Sun ומופלאים אחרים בתוך אחת העטיפות האייקוניות מאז ולעולם. התחזית שלנו? גם בסיכום השנה של ניני הנינים של גיורא התקליט הזה יהיה ברשימת עשרים הגדולים.
כשם התקליט כן הוא: אגדה. בוב מארלי הפך את הרגאי לתופעה עולמית, נגע בליבותיהם של כל כך הרבה אנשים בכל כך הרבה מקומות ולמעשה פתח את העולם לכיוונים תרבותיים, דתיים ופוליטיים חדשים. No Woman No Cry, Redemption Song, I Shot The Sheriff וכל החשודים המיידים תוצרת מגע הקסם של מארלי נמצאים בתקליט הלגמרי מושלם הזה, שהפך בצדק לתעודת הזהות של ז’אנר שלם.
אלבום בכורה מרשים של אמנית שמהרגע הראשון הבנו שהיא כאן כדי להישאר, ולא עוד תופעת פופ חולפת. בלי להסתתר בתוך תחפושת של סביח בתכנית ריאליטי, ואך ורק עם המתכון שממנו עשויים תקליטים טובים, אבל ממש: קול מוצדק, לחנים טופ, הפקה מהעולם הבא וטונות של סטייל. יש לנו בעיקר דבר אחד להגיד: ז’ה טם, בילי.
תקליט ההיפ הופ של 2019? צ’אק. פרס הגראמי? צ’ק. אלבום שישי מאת טיילר דה קריאייטר, שהוא עונג ביטים צרוף? צ’ק, צ’ק, צ’ק. הוא נועז, הוא חצוף, הוא כלי היפ הופ מיומן. טיילור הוא סוג של ממשיך דרכו של קניה ווסט, לפני שקניה התחיל לטרחן בנאומים על כוונותיו להיבחר לנשיאות ארה”ב. השילוב בין צי מקלדות אלקטרוניות לדיקלום מדויק ולטקסטים הנכונים מוביל כאן את הקריאטור לשיא חדש.
הרבה לפני שיצאה משבדיה בשורת איקאה, הפיצו הסקנדינבים לעולם את הבשורה על פי אבבא: פופ מתוק, מלודי מאוד, שאפשר לזמזם בכיף גם תוך כדי שינה. מה שהתחיל באירוויזיון 1974 הפך לשרשרת של שירים שלהגדיר אותם כלהיטים יהיה קטן עליהם. ובגולד יש את כל מה שאתם רוצים שיהיה בתקליט של אבבא שמסתובב על הפטיפון שלכם: ווטרלו, מאמא מיה, דנסינג קווין ואחרים. איזה כיף לנו.
תחילת שנות התשעים הביאה איתה את ההתפוצצות הגדולה של הגראנג’, ופתאום כולם כולל כו-לם התחילו לנגן עם דיסטורשן. מאחורי מהפכת הרוק הזו עמד איש צעיר, מוכשר ומיוסר, קורט קוביין, שהלהקה שלו, נירוונה, בראה שירים שהם תמצית מזוקקת של רוח נעורים. ומה שבאמת יפה: גם הרבה אחרי שתמרות האש והעשן של הגראנג’ הפכו להרבה פחות אופנתיות, וכמעט 27 שנים אחרי שקוביין שם קץ לחייו בגיל 27, התקליט העוצמתי של נירוונה נשמע עדיין טרי-טרי ונפלא-נפלא.
התקליט הזה יצא בדיוק כשהתחיל הסגר הראשון, אבל שום דבר לא יכול לעצור את הכישרון של הוויקנד. יש לו שם של להקת אינדי, אבל אייבל מקונן טספיי הוא בן למהגרים אתיופים, שגדל בקנדה במציאות לא פשוטה כשאימו מגדלת אותו לבד והוא עשה סמים מגיל 11. אנחנו בהחלט לא ממליצים על הדיאטה הזו שלו, אבל לגמרי בעד אפטר האוורס, שהוא תקליט גיבור. השירים של הוויקאנד פוסעים במשעולים בעלי תבניות היפ הופ, אבל כאלה ששולחות זרועות מלאות תשוקה לכל ז’אנר אפשרי. איך אמרו ג’ירפות? וואוו, הפתעת אותנו, משוגע.
היפ הופ הוא כבר מזמן לא הדבר החם הבא, אבל כשעושים אותו נכון הוא לא חם, הוא פשוט לוהט. טראוויס סקוט, אמן היפ הופ שהתברבר במשך שנים, שלא סיים תיכון, שנזרק על ידי הוריו מהבית והתקשה לקבל חוזה ראוי בחברת תקליטים, מוכיח לנו שבסופו של דבר אין מה לעשות: האמת מנצחת את הכל. זה האלבום השלישי שלו, הבשל והמבריק מכולם. ראפ לפרצוף, שלא מתבייש לינוק מענקי הסגנון וגם להמציא כמה חוקים חדשים בדרך.
יש להקות שגם אחרי עשורים של פעילות צריך להתאמץ כדי לערוך להן תקליט של מיטב הלהיטים. במקרה של קווין צריך להתאמץ להוציא החוצה להיטי על רק כדי שיהיה אפשר לדחוס את כל הטוב שלהם בתקליט כפול. איזו רשימה של להיטים מנצחים לנצח יש לנו כאן: Another One Bites The Dust, We Will Rock You, We Are The Champions ועוד 14 אחרים ולא פחות גדולים. פרדי מרקיורי נח בקבר מאז 1991, אבל התקליטים שלו ממשיכים להסתובב כאילו רק עלה לעוד הופעה סולד אאוט.
טיילור נגד טיילור. האמן היחיד בעשרים הגדולים של גיורא – שאינו קווין, הארי סטיילס או בילי אייליש! – שהצליח להכניס בעשרים עשרים שני תקליטים למצעד השנתי שלנו. אפילו במגזין האמריקאי הנחשב, הבילבורד, לא יודעים איך להכיל את הנתון הזה (אימוג’י של סמיילי במשקפיים אם לא הבנתם, כן?). התקליט הרביעי מבית טיילור דה קריאטור הוא תקליט היפ הופ עתיר נשמה, שאחראי לקפיצת המדרגה של האמן. המשך יבוא, יבוא בהחלט.
זה ציפור? זה משורר? זה חייזר? לא, זה בוב דילן. האיש שיודע לעשות את זה כה מדוייק, כה נוגע, כה רלוונטי. תמיד. היצירה של דילן מחברת בין אמירה אישית לבין שירי מחאה, בין נגיעות ייחודיות של כינור לפריטה קלאסית של גיטרה, כשמעל הכל מרחפת רוחו המרתקת של דילן. למרות שהתקליט הזה יצא ב- 1975, וחלק מהטקסטים שבו נוגעים בסיפור האמריקאי של אותם ימים, הוא נותר קול אקטואלי, שהשפיע על דור שלם של סינגר-סונרייטרים.
האלבום שעשה לי את השנה הוא האלבום של איימי ויינהאוס. איימי עושה לי צמרמורת בכל שיר ושיר שלה, אין שיר שאתה לא יכול להזדהות איתו ולדמיין את הסיפור שמאחוריו. היא מעבירה את המסרים שלה בצורה כל כך מדויקת ישירות אל הלב. וזאת איימי – לב שהלך מוקדם מהעולם.
האהוב עליי זה
The weekend after hours!
Harry styles fine line
האלבום הכי טוב זה
The weekend after hours!
וואוו איזה רשימה מהממת של של אלבומים
ושניים זה כמו לזכות בלוטו 😉
כמובן האהוב הוא של guns and roses האוסף המדהים
האהוב שלי:
Arctic Monkeys – AM
האלבום האהוב עליי הוא
Pink Floyd – The dark side of the moon
Am- arctic monkeys
Queen
Abbey road
שלושתם היסטוריים אבל לשנה זה am
האלבום האהוב עליי הוא איך לא – Fine Line, שגם מצדיק את מקומו במצעד. פשוט לא נמאס לשמוע אותו! הוא חדשני, עם שירים וסגנונות שונים, לעבור מלקפוץ ולשיר לwatermelon sugar ללבכות בfalling וfine line, האלבום הזה הוא כל מה שאני צריכה ויש בו שיר לכל מצב רוח.
האלבום האהוב עליי זה
Arctic Monkeys – AM
Nirvana nevermind
נירוונה – nevermind כי אין על הגראנג’
Guns and roses. אחת הלהקות הכי טובות בהיסטוריה. תקליט מדהים
Harry Styles – Fine Line
תקליט פופ , נרכש עבור ביתי . כל המשפחה התמכרה . תקליט יפה ויזואלית , יפה מוזיקלית . זמר שבעוד כמה שנים יהפוך לאחד הגדולים (כבר עכשיו מסתמן ככזה).
הנאה , גם לאוהבי ז’אנרים אחרים כמוני.
שנה שהכניסה את בני ביתי בזכות הארי סטיילס לשמיעת תקליטים.
תהנו
Nevermind כמובן שאין מי שיתעלה עליו וכנראה גם לא יהיה (למרות שהרשימה בהחלט מכובדת מאוד)
קל.. אבי רואד! הצד השני, שיא היצירה של פול.
Queen – Bohemian Rhapsody is my favorite album
Arctic Monkeys – AM
תקליט השנה של זה Nevermind. תקליט ששינה את חיי, שפוצץ לי את הראש והעיף לי את הסכך. הכל החל בכיתה י’ כאשר גלעד נכנס לכיתה עם קסטה ועטיפה מוזרה של תינוק עירום במים ומאז….עד היום לא נמאס לי לשמוע את האלבום וכל פעם אני מגלה נדבך חדש באחד השירים. פשוט מופת
Guns N’ Roses – Greatest Hits
אוסף חובה
bob dylan-desire
Queen – Greatest Hits
אין ספק שזה האלבום והלהקה שעשו לי את השנה ההזויה הזאת. הם והמוזיקה שלהם תמיד יהיו רלוונטיים. יש להם שיר לכל מצב רוח ולכל סיטואציה. הם פשוט אלמותיים והקול של פרדי… אין ולא יהיה כמוהו.
שתהיה לנו שנה חדשה מלאה במוסיקה טובה, הופעות, והרבה אושר וטוב.
Nirvana – Nevermind
האלבום האגדי
האלבום הכי אהוב עליי הוא nevermind של נירוונה. אלבום אמיץ ופורץ דרך. הביא למיינסטרים את הכאסח והקצב של הגראנג’, המציא סגנון שכמעט ולא היה קיים.
האלבום שעשה לי את זה הכי הכי וזה הראשון שרכשתי לאחר 25 שנה שלא שמעתי תקליטים זה Queen – Greatest Hits הכפול מאז נהנה לרכוש ולשמוע תקליטים כמו לפני 25 שנה הסאונד האנלוגי היה חסר ואני שמח שחזרתי לשמוע תקליטים
האלבום שעשה לי את השנה זה the dark side od the moon.. השנה נולד לי ילד ראשון ולכן זה גם האלבום שעשה לי את השנה.. בסוף מירוץ של כל יום אחרי עבודה, סידורים והרדמה של הילד האהוב שלנו אין כמו להגיע לפטיפון, לשים את התקליט הזה, לשכב על הספה ופשוט לשקוע לתוך הצלילים האלה.. הרגשה מדהימה..
כמובן ש- Queen – Bohemian Rhapsody הוא האלבום של השנה. יש מישהו שהקשיב לו ורצה להפסיק?
התקליט שהכי אהבתי מהרשימה ב-2020 הוא Bob Marley – Legend
השנה היינו צריכים הרבה גוד וייבריישנס 🙂
לא חסרות פה קלאסיקות אבל בשבילי Nirvana-nevermind
האלבום האהוב עליי ברשימה הוא don’t smile at me של billie eilish
Am- arctic monkeys
Queen
Abbey road
שלושתם היסטוריים אבל לשנה זה am
נירוונה נוורמיינד! עד היום זוכר את הרגע שלחטיבה הגיע אחד החברים עם הקלטת של זה והברזנו מיד בשביל ללכת להקשיב לזה והתפוצץ לנו המוח.
Amy Winehouse קל
איימי ווינהאוס BY FAR! 🙂 שנה טובה!
Fine Line וHarry styles בוודאות
Bob marley – Legend!
האהוב עליי – ארקטיק מאנקיז AM 🙂
יש הרבה אלבומים טובים אבל מבחיתי Queen
הם הטובים מכולם
amy winehouse לוקחת בגדול,כישרון ענק עם אלבום מעולה. מקום שני – הארי סטילס, מקום שלישי -The weekend
Desire של בוב דילן. אלבום שיצא בעשור הכי טוב בתולדות המוסיקה, של האומן הכי טוב ב50 השנים האחרונות, והוא בשיאו באלבום הזה.
Amy winehouse – back to black אלבום מושלם !
לגמרי האלבום האהוב עליי❤️
ובכללי איימי זמרת מהממת 💕
לאוהבי המטאל: אחד האלבומים הטובים שיצאו השנה, אלבום הבכורה של Tomorrow’s Rain בהנהגת אמן המטאל ישי שוורץ, האלבום יצא בשתי גרסאות, גרסה בינלאומית וגרסה בעברית.
בגרסה העברית מתארחים בין היתר: מיכה שטרית, ערן צור קובי פרחי, אבי בללי, יוסי סאסי, ריקי גל ועוד…
מומלץ מומלץ
המלכה הבלתי מעורערת בילי הייליש – WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?
אני פשוט אוהבת את איך שהיא שרה
את מה שהיא שרה
את מה שהיא מייצגת
ואותה נקודה.
ברור שAM יצירת המופת של הקופים המופתיים
כמובן שהתקליט האהוב העליי מהכתבה הוא למעשה התקליט הראשון שרכשתי והוא אבי רואד של הביטלס, אלבום כה נפלא, מרגש עם שירים אגדיים- ג’ורג’ האריסון אהוב לבי במלוא תפארתו.
וכיף לדעת שיש לי ארבעה תקליטים מתוך הרשימה :))
ברור שAM המופתי של הקופים המופתיים
הכי קל לרשום אוספים של הלהקות האהובות עלינו אז אני לא אלך על הדרך הקלה ואבחר כמובן בנירוונה, אלבום שליווה אותי מאז שיצא, בתחילה רכשתי את הקלטת, אחר כך דיסק ולפני מספר שנים את התקליט.
היום ממשיך את המסורת עם דייב האגדי בפו פייטרס
AM -Arctic Monkeys בלי ספק האלבום האהוב עלי השנה
ברור שABBA – Gold !!!
זה אלבום נצחי שאין שני לו! אחבום שתמיד מעלה חיוך ענק על הפנים והופך כל רגע לאושר ענק! זכרונות שצפים מכל כך הרבה רגעים טובים מהחיים בין שיר לשיר! אין ספק שזו הבחירה!
The dark side of the moon
Pink Floyd – The dark side of the moon
התקליט של להקת קווין האלמותית! וללא שום קשר, קניתי את שעון התקליט של הארי סטילס עבור הבת שלי…. אין יותר מרגש מלקנות מהמקום הכי נוסטלגי בלב של הקריות 💚
אייל לוי המלך